Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Zoomerij verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met leestips, nieuws en activiteiten. Daarnaast geven we een aantal keer per jaar een special uit over onze activiteiten in openluchttheater De Pinkenberg en onze zondagse Zoomerconcerten in de tuin van kasteel Middachten. Mis niets en schrijf je in! Je kunt je altijd weer afmelden.

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van de Zoomerij

Resultaat 1 - 10 (van 40)

 • Negentig jaar openluchttheater De Pinkenberg samengevat in een boekje Bekijk details

  9 juli 2024

  Ter gelegenheid van het jubileum van openluchttheater De Pinkenberg bracht Ale Hartgers de negentig jaar geschiedenis van het theater in kaart. Een mooi overzicht van hoogte- en dieptepunten is gebundeld in een boekje, dat verkrijgbaar is in de Rhedende vestigingen van de Zoomerij.

 • Vrijwilligersteam De Pinkenberg zoekt versterking Bekijk details

  21 juni 2024

  Samen met een team van ongeveer 10 vrijwilligers zorg je voor een goed verloop van de voorstellingen. Vanwege de groeiende hoeveelheid voorstellingen, zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team.

 • Zomertijden juli en augustus Bekijk details

  17 juni 2024

  Heerlijk, he? Die zomer... Dat vinden wij ook! Daarom hebben we de openingstijden van de Zoomerij Oosterbeek, Doorwerth en Rheden in de maanden juli en augustus aangepast.

 • Neem het Zoomerblad gratis mee Bekijk details

  13 juni 2024

  In het Zoomerblad vind je doe- en leestips voor in de vakantie.

 • Taalhuis Veluwezoom heeft kwaliteit op orde Bekijk details

  28 mei 2024

  Taalhuis Veluwezoom heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet het taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen. Taalhuis Veluwezoom scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid.

 • Dwaalschrift in de Zoomerij Bekijk details

  10 mei 2024

  Dwaalschrift is een gezamenlijk dagboek dat na de meivakantie door de vestigingen van de Zoomerij ronddwaalt. Pak het op, zoek een rustig plekje en laat je gedachten de vrije loop. In dit schriftje staan vragen en opmerkingen die je aan het denken zetten om iets te delen. Verhalen, tekeningen, notities, alles is welkom. Blader eens terug en ontdek wat een ander heeft geschreven, of kijk vooruit naar de verschillende vragen en zie wat je aanspreekt.

 • Openluchttheater De Pinkenberg viert 90-jarig jubileum Bekijk details

  2 mei 2024

  Openluchttheater De Pinkenberg bestaat deze zomer 90 jaar! Wat in de jaren '30 van de vorige eeuw begon als werkverschaffingsproject, bracht vele generaties plezier en ontspanning in de vorm van muziek, dans, theater, circus en meer in de zomerse openlucht. Het theater is inmiddels een begrip in de gemeenten Rheden/Rozendaal en de wijde omgeving. In het weekend van 14 en 15 en juni viert de Zoomerij, de organisatie die de programmering van het theater verzorgt, dit heuglijke feit met een feestelijk...

 • Breek uit je bubbel: nieuw themaprogramma bij de Zoomerij Bekijk details

  17 april 2024

  We hebben vaak onbewust de neiging om mensen met een soortgelijke achtergrond of levensvisie om ons heen te verzamelen. Maar praten met onbekenden en bekenden met een andere mening is juist goed voor ons. Daarom organiseert de Zoomerij het themaprogramma ‘Breek uit je bubbel’, met o.a. een lezing van NRC-columnist Japke-d. Bouma, een spelwandeling in de Veluwe waar je meer leert over de wolf en de theatershow Zomaargasten.

 • Winnaars Nationale Voorleeswedstrijd 2024 bekend Bekijk details

  11 maart 2024

  Femke Boor van bassischool De Arnhorst uit Velp en Puck Rosbag van de Benulphusschool in Oosterbeek hebben de voorleeswedstrijd van de gemeente Rheden en de gemeente Renkum gewonnen. De voorleeswedstrijd die plaats heeft gevonden op 27 februari in de Zoomerij Dieren en op 29 februari in de Zoomerij Oosterbeek, is een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Zij zullen op 11 maart hun gemeente vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt een van hen wel de Nationale Voorleeskampioen...

 • Binnenkort: makkelijker inloggen bij de bibliotheek Bekijk details

  1 maart 2024

  Goed nieuws! Alle openbare bibliotheken hebben binnenkort één inlogsysteem. Met jouw account kun je straks inloggen in de Mijn bibliotheek-omgeving van de Zoomerij, maar ook bijvoorbeeld bij de online Bibliotheek, om e-books en luisterboeken te lenen. Dat is wel zo makkelijk!

Paginanavigatie