De Zoomerij Dieren en Velp vanaf september ruimer geopend

Gepubliceerd op: 5 augustus 2024 12:33

ruimere openingstijden de Zoomerij Dieren en Velp

Goed nieuws voor inwoners van de gemeente Rheden: vanaf 1 september worden de openingstijden van de Zoomerij in Dieren en Velp verruimd. In Dieren worden de maandagavond, woensdagavond en donderdagavond toegevoegd aan de openingstijden. In de Zoomerij Velp zijn bezoekers welkom van 13.00 tot 18.00 uur op maandag, van 9.00 tot 18.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Hiermee wordt de dienstverlening van de Zoomerij flink uitgebreid en beter toegankelijk gemaakt voor de inwoners, met name ook voor mensen die overdag niet kunnen. In de extra uren zullen naast de mogelijkheid om boeken te lenen, een krant of tijdschrift te lezen of gebruikmaken van computers, printer en kopieerapparaat ook cursussen om digitale vaardigheden te verbeteren, spreekuren Informatiepunt Digitale Overheid en (culturele) activiteiten worden georganiseerd. 

Ook is er ruimte voor inwoners om zelf activiteiten te organiseren. ls je daar belangstelling voor hebt, kun je contact met ons opnemen via info@dezoomerij.nl. We denken graag met je mee.

Tijdelijk

De uitbreiding van de openingsuren van de Zoomerij Dieren en Velp is mede mogelijk door eenmalige extra financiering van het Rijk, bedoeld om bibliotheken te versterken. Daarom is deze verruiming in eerste instantie tijdelijk, tot en met 31 december 2025. Of de verruiming van de openingsuren vanaf 2026 voortgezet kan worden, is nog niet duidelijk.

Doeko Pinxt, directeur van de Zoomerij, is verheugd met de verruiming van de openingstijden en het versterken van de locaties. ‘Het is goed om te zien dat de gemeenten met ons willen investeren in de bibliotheek en cultuur en dat het belang ervan wordt gezien. Tegelijkertijd geeft het wel een dubbel en tegenstrijdig gevoel. De gemeente Rheden kondigde onlangs aan plannen te hebben om te bezuinigen op de Zoomerij’, aldus Pinxt. ‘We hopen uiteraard de verruiming van openingstijden in 2026 voort te kunnen zetten, maar we zien natuurlijk ook dat de gemeente Rheden financiële uitdagingen heeft.’

Naast de verruiming van de openingsuren wordt geïnvesteerd in uitbreiding van de collectie en het organiseren van activiteiten, waarbij ook de inwoners van de gemeente Rheden zelf initiatieven kunnen ontplooien.

Meer informatie en een overzicht van de verruimde openingsuren vind je op dezoomerij.nl/openingstijden.