Ontdek wat je allemaal kan bij de Zoomerij

Gepubliceerd op: 26 augustus 2024 17:00

Met 6 bibliotheken en een openluchttheater in Rheden, Renkum en Rozendaal is er altijd wel een bibliotheek bij jou in de buurt. En bij de Zoomerij gebeurt meer dan je misschien denkt. Daarom voeren de landelijke bibliotheken vanaf 26 augustus campagne onder de naam ‘Ontdek wat je allemaal kan’. Ook bij de Zoomerij valt nog genoeg te ontdekken.

Ruimte van en voor iedereen

Of je nu op zoek bent naar een jeugdactiviteit, lezing, computercursus of nieuw boek: op dezoomerij.nl vind je het allemaal. Leeftijd en vaardigheden maken niet uit. Zo oefen je bij onze Taalcafés met Nederlands praten. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kun je terecht voor vragen over overheidswebsites en DigiD. We hebben diverse workshops en cursussen waar je leert schrijven, handwerken of subsidies aanvragen als je lid bent van een Rhedense, culturele organisatie. Zo kun je allerlei (gratis) online cursussen volgen als lid van de Zoomerij. Van fotografie tot design en van Excel tot programmeren. Je hebt toegang tot meer dan 100 cursussen. Ook kun je met je bibliotheekpas oefenen voor je theorie-examen voor je bromfiets-, auto- of motorrijbewijs.

De bieb als ontmoetingsplek
Je kunt bij ons een kop koffie drinken, de krant lezen, studeren, boeken lenen, meedoen aan een cursus of lezing of een antwoord vinden op een vraag. Of kom je liever genieten van een theatervoorstelling, een concert, een lezing of een gezellig voorleesuurtje? Bezoek een VPRO Tegenlicht meet-up over een interessant onderwerp. Of houd samen met ons de buurt schoon bij de plandelpunten bij de Zoomerij Oosterbeek en Renkum. Samen houden we de buurt schoon. Voor de echte leesfanaat hebben we natuurlijk boeken, maar wist je dat we ook e-books, luisterboeken, tijdschriften en zelfs een nieuwe collectie manga's hebben? Kijk maar eens hier

Activiteiten voor kinderen en (groot)ouders
Voor kinderen en (groot)ouders organiseren we in de vakantie, in samenwerking met diverse partners, veelal gratis activiteiten om je geen moment te vervelen. Je kunt genieten van een familievoorstelling, meedoen aan Digiplay of Coderdojo of een cursus Schaken volgen. Ben je tussen de 6 en 21 jaar en woon je in Rheden? Sluit je aan bij het Leerlingenorkest Rheden. De allerkleinsten kunnen wekelijks genieten van een gezellig voorleesuurtje in diverse vestigingen. Een fijn relaxmomentje voor (groot)ouder en kind en belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. 

Zelf iets organiseren?
Heb je een idee voor een activiteit zoals een optreden, verhaal, workshop of iets anders? En mis je iemand om mee te sparren of de ruimte om het te realiseren? Kom dan langs om je idee te bespreken. We denken graag mee, of kunnen ruimte bieden aan jouw activiteit. Heb jij iets bijzonders thuis? Het hele jaar zijn er uiteenlopende tentoonstellingen. Schilderijen, foto's of bijzondere verzamelingen. Je kunt ze tentoonstellen in de Zoomerij Dieren, Oosterbeek, Velp of Renkum.We zijn benieuwd naar jouw idee. Neem contact op met één van onze locaties, of stuur een mailtje naar info@dezoomerij.nl.